Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med rödbetspesto

En rosa måltid - det är inte varje dag!

Pasta med rödbetspesto
Pasta med rödbetspesto
Pasta med rödbetspesto
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 500 gspaghetti
  • 2rödbetor- rostade och skalade
  • skal- rivet från 1 citron + ca 1 msk saft
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gvalnötter
  • 1 dlprästost- riven, lagrad
  • 1 krukatimjan- färsk
  • havssalt- en nypa
  • 2 mskrapsolja- kallpressad
  • rödbetor- rivna
  • timjan- färsk
  • valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rosta rödbetorna mjuka i cirka 20 minuter. Låt sedan rödbetorna svalna något.

  3. Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften. Skala och mixa rödbetorna tillsammans med citronskal, vitlök, valnötter, prästost, timjan och havssalt.

  4. Tillsätt rapsoljan och smaka av med eventuellt citronsaft.

  5. Servera tillsammans med kokt pasta och toppa med lite hackade valnötter, rivna rödbetor och färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök