Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med rödbetor, rucola och fetaostsås

Blanda inte ner rödbetorna förrän precis före servering eftersom de annars färgar hela rätten rosa.

Pasta med rödbetor, rucola och fetaostsåsPasta med rödbetor, rucola och fetaostsåsPasta med rödbetor, rucola och fetaostsås

Ingredienser

  • 1 knipparödbetor- (ca 500 g)
  • 30 gpasta- t ex tagliatelle
  • 200 gfetaost
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskkapris
  • 100 grucolasallad

Gör så här

  1. Skrubba rödbetorna och koka dem mjuka i vatten under lock. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.

  2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Mixa fetaosten i grytan tillsammans med kokvattnet och svartpepparn.

  3. Vänd tillbaka pastan i grytan och blanda i rödbetor, kapris och rucola. Servera pastan genast med lite extra nymald svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?