Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fylld pasta med ramslöksricotta. Lite pyssel att göra, men väl värt besväret. Fyllning och pesto kan göras dagen före servering.
Hacka ramslöken. Lägg mjölet i en stor skål, gör ett hål i mitten och knäck i äggen. Börja arbeta in mjölet i äggen med en gaffel. Tillsätt olja, vattnet och ramslök. Arbeta degen för hand 5–10 min. Lägg den i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 30 min.
Pesto: Mixa ramslök, spenat och valnötter. Häll i oljan och mixa hastigt. Rör i osten för hand. Krydda med salt och peppar.
Fyllning: Skär bort kanterna från chèvren och riv den fint. Låt ricottan rinna av lite extra i en sil eller på ett hushållspapper. Mixa chèvre och ricotta slätt. Blanda i ramslöken. Lägg fyllningen i en spritspåse.
Dela degen i fyra bitar. Kavla ut dem i omgångar i pastamaskin tills de är riktigt tunna. Lägg ut två av remsorna på arbetsbänken. Gör rundlar med en utstickare ca 4 cm i diameter. Spritsa fyllning mitt på varje rundel. Pensla runtom med äggvita och lägg på de två övriga längderna. Pressa lite mellan fyllningarna med fingrarna så att de håller ihop. Tryck ut rundlar med utstickaren. Lägg tortellinin på en plåt med bakplåtspapper och låt dem torka i rumstemperatur 1/2–1 timme.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Sjud pastan i omgångar ca 2 min.
Stek ramslöken till garnering i smör på medelvärme. Ringla över honung.
Häll av vattnet från pastan och lägg den i djupa tallrikar. Klicka på pesto och strö över riven ost. Garnera med den stekta ramslöken och fördela smöret över pastan. Servera genast.