Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med räkor och thaipesto

Pasta med räkor och thaipesto är en rätt för alla korianderälskare. Skulle du inte tillhöra dem går koriandern bra att ersätta med bladpersilja.

Pasta med räkor och thaipesto
Pasta med räkor och thaipesto
Pasta med räkor och thaipesto
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 400 gräkor- skalade, i lag eller frysta
  • 200 gsockerärter
  • 2 krukorkoriander
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gjordnötter- salta
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av, eller tina dem enligt anvisning på förpackningen. Strimla sockerärterna.

  2. Repa bladen från koriandern, spara några blad till garnering. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och hacka vitlöksklyftan. Mixa koriander, vitlök, jordnötter och 1/2 dl olja med mixerstav. Rör i chilin och krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sockerärterna koka med när ca 1 minut återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner peston i pastan och späd med kokvattnet till krämig konsistens.

  4. Toppa pastan med räkor och garnera med den sparade koriandern.

Vad tyckte du om receptet?