Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 24g
Kolhydrater: 60g
Recept på pasta med quorn och rostade pumpakärnor. Smart – genom att pressa ut tomatkärnorna i citronsaften gör man dressingen ”såsigare”.
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 3 msk citronsaft.
Skölj och halvera tomaterna. Pressa ut tomatkärnorna i citronsaften. Tillsätt citronskal, 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Rosta pumpakärnor gyllenbruna med 1/2 tsk flingsalt i 1/2 tsk olja i en het stek-- panna 2–3 min. Passa så att de inte bränns!
Koka pastan enligt anvisningen på för-packningen.
Stek quorn i 2 msk olja på medelvärme 4–5 min. Häll citron- och tomatblandningen i pannan, låt allt bli varmt. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Plocka och grovhacka basilikan. Blanda alla ingredienser och servera.
Skölj kärnorna och rensa bort alla pumparester och trådar. Rosta dem med lite olja och salt i 175° ugn ca 30 min. Är de inte alltför stora kan de ätas med skalet på. Stora pumpakärnor behöver oftast skalas.