Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med frikadeller i tomatsås

Ett enkelt recept då såsen är klar. Med frikadeller slipper man även tiden det tar att steka köttbullar. Här åker de rätt ner i kastrullen!

Pasta med frikadeller i tomatsåsPasta med frikadeller i tomatsåsPasta med frikadeller i tomatsås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1ägg
  • 1 dlparmesan- finriven + 0,5 dl
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1,5 krmsvartpeppar- nymald finriven + 1 krm
  • 1 förppastasås med tomat- (400 g)
  • 1 dlvatten
  • 1 dlmjölk
  • 400 gtagliatelle- färsk
  • 1 dlbasilika- strimlad, färsk

Gör så här

  1. Blanda färsen väl med ägg, 1 dl parmesan, vitlök, 1 tsk salt och 1 1/2 krm peppar. Rulla till små bollar.

  2. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan.

  3. Koka upp såsen med vatten och mjölk i en kastrull. Lägg försiktigt i frikadellerna. Skaka grytan lätt utan att röra. Koka på svag värme 7-10 min tills de är genomkokta.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda väl med frikadeller och sås. Strö över basilika och parmesan. Strö över 1 krm peppar.

Vad tyckte du om receptet?