Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med ört- och vitvinsragú

Köttfärssås utan tomat som kokas med salvia, timjan, vitlök och vitt vin - Ragu Bianco i Italien.

Pasta med ört- och vitvinsragú
Pasta med ört- och vitvinsragú
Pasta med ört- och vitvinsragú
JENNY GRIMSGÅRD

Köttragú

  • 2gula lökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 400 gkalvfärs- eller nötfärs
  • 4 msksmör
  • 2 mskolivolja
  • 2 msksalvia- finhackad färsk
  • 2 msktimjan- finhackad färsk
  • 4 dlvitt vin- torrt
  • 350 gpasta- till exempel pappardelle
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1,5 dlparmesan- finriven
  • 400 gtomater- gärna blandade färger
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs löken i smör och olja i gryta. Tillsätt färs och örter. Stek 5 minuter. Salta och peppra.

  3. Tillsätt vitt vin och låt koka in i köttet cirka 10 minuter på svag värme.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. Skiva tomaterna och ringla vinäger och olja över.

  6. Vänd in persilja i ragún strax innan servering och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, tomater och riven parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök