Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås

En nyttig rätt som går otroligt lätt och snabbt att laga. Vinet kan bytas ut mot vatten med några droppar citron.

Pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås
Pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås
Pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås

Ingredienser

  • 400 gpasta- t ex pipe rigate

Sås

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1 mskolivolja
  • 200 gspenat- fryst, hackad
  • 2 dlärtor- frysta
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1buljongtärning- höns- eller grönsaks-
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 dlmellangrädde
  • 2 mskmyntablad- löst packade färska
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • parmesan- nyriven
  • myntakvistar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull utan att den får färg.

  2. Tillsätt spenat och ärter. Häll på vinet och smula i buljongen. Peppra. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 2 min.

  3. Tillsätt grädden och myntan i såsen och mixa den slät. Blanda pastan med såsen. Servera genast med parmesan och mynta­kvistar.

Vad tyckte du om receptet?