Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost

Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost är en god vegorätt. Linserna är ångkokta och ligger inte i någon lag utan är torra och fina. De finns av olika slags märken.

Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost
Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost
Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex fettuccine
  • 1 förplinser- färdigkokta (150 g)
  • 300 gpalsternackor
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 förptomater- passerade (400 g)
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 125 gmozzarella
  • 1 krukaoregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Låt linserna rinna av i en sil. Skala och skär palsternackorna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs palsternackor, lök och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Häll över passerade tomater och smula i buljongtärningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra under lock ca 10 min.

  3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  4. Låt mozzarellan rinna av och grovriv den. Hacka hälften av oreganon.

  5. Låt pastan rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner kokvattnet i såsen och vänd i linser, pasta och den hackade oreganon. Toppa med riven mozzarellaost och oreganokvistar.

Vad tyckte du om receptet?