Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 16g
Protein: 23g
Kolhydrater: 79g
Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost är en god vegorätt. Linserna är ångkokta och ligger inte i någon lag utan är torra och fina. De finns av olika slags märken.
Låt linserna rinna av i en sil. Skala och skär palsternackorna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs palsternackor, lök och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Häll över passerade tomater och smula i buljongtärningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra under lock ca 10 min.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Låt mozzarellan rinna av och grovriv den. Hacka hälften av oreganon.
Låt pastan rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner kokvattnet i såsen och vänd i linser, pasta och den hackade oreganon. Toppa med riven mozzarellaost och oreganokvistar.