Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med kyckling, valnötter och rucola

Innerfiléer av kyckling går snabbt att laga. De kan bytas ut mot vanliga kycklingfiléer skurna i tunna skivor.

Pasta med kyckling, valnötter och rucolaPasta med kyckling, valnötter och rucolaPasta med kyckling, valnötter och rucola

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 1kycklinginnerfiléer- (ca 350 g) förp
  • 1 mskolivolja
  • 1 dlvalnötskärnor
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1rucola- (ca 80 g) ask
  • 4 mskparmesan- riven + 1 dl flagad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.

  2. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar vardera.

  3. Fräs kycklingbitarna i olja i en stekpanna ca 5 min. Låt valnötterna fräsa med den sista minuten.

  4. Koka ihop crème fraiche och det sparade pastavattnet i en kastrull. Vänd ner pasta, rucola och den rivna osten. Blanda i kyckling och nötter och låt allt bli genomvarmt. Strö över flagad parmesan och peppra.

Vad tyckte du om receptet?