Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med kyckling, pancetta, broccoli och chili

Pasta med kyckling, pancetta, broccoli och chili passar både till vardag och fest. Pancetta är rimmat och lufttorkat sidfläsk och kan ersättas med bacon.

Pasta med kyckling, pancetta, broccoli och chiliPasta med kyckling, pancetta, broccoli och chiliPasta med kyckling, pancetta, broccoli och chili
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex castellane
  • 400 gkycklingfilé
  • 100 gpancetta
  • 250 gbroccoli
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 mskkycklingfond- konc
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär kycklingen i små bitar. Strimla pancettan. Bryt broccolin i små buketter och finstrimla stammen. Kärna ur och strimla chilin.

  3. Stek kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Blanda ner pancettan i stekpannan och låt den steka med under omrörning tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Krydda med salt och peppar och ta upp på ett fat så länge.

  4. Stek broccolin i 2 msk olja ca 3 min. Blanda i chilin och stek ytterligare ca 2 min. Låt pastan rinna av men spara 2 dl kokvatten.

  5. Blanda ner pastan i stekpannan och tillsätt kokvattnet, vin och fond. Vänd ner kycklingfräset och strö över parmesan och basilikablad. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?