Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med kyckling och shiitake

Shiitake är en mycket god svamp som du hittar i lite större livsmedels­butiker. Om du inte hittar den - välj ostronskivling eller champinjoner. Här ska det smaka mycket av torkade ­­örtkryddor!

Pasta med kyckling och shiitake
Pasta med kyckling och shiitake
Pasta med kyckling och shiitake
Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gshiitake- välj gärna lite mindre svampar
  • margarin- eller smör att steka i
  • 1 litengul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskvetemjöl
  • 4 dlmellangrädde
  • 0,5 tskrosmarin- torkad
  • 1 krmsalvia- torkad
  • 0,5 tsktimjan- torkad
  • 0,5 tärningsvampbuljong
  • salt
  • peppar
  • 0,5kyckling- grillad

Servering:

  • pasta- pasta
  • rucola
  • chiliflakes- lite, om så ­önskas

Gör så här

  1. Dela shiitaken en gång och stek den i omgångar i en ­stekpanna. Om du använder­ ­ostronskivling eller ­champinjoner skär dem i ­skivor. Hacka löken och pressa vitlöken.

  2. Fräs all lök i margarin eller smör i en kastrull. Strö över mjöl och späd med grädden, lite i taget. Låt såsen koka i 5 minuter, rör då och då.

  3. Stöt rosmarin, salvia och ­timjan i en mortel. Tillsätt shiitaken, rosmarin, salvia, timjan och buljongtärning till såsen. Smaka av med salt och peppar.

  4. Rensa och skär kycklingen i stora tärningar. Avsluta med att röra ner kycklingen som bara ska bli varm. Servera med pasta, rucola och eventuellt lite chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök