Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med krämig tomatsås

Recept på en vegetarisk pasta med krämig tomatsås. Silkestofu ger både extra proteiner 
och krämighet åt tomatsåsen.

Pasta med krämig tomatsåsPasta med krämig tomatsåsPasta med krämig tomatsås

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 förptomater- krossade (500 g)
  • 1 dlvatten
  • 0,5 tsktimjan- torkad
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 pktsilkestofu- Blue Dragon (á 349 g)
  • 2morötter
  • 280 gpasta- t ex bucatini
  • 100 gparmesan- finriven
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i 2 msk olja i en kastrull. 2. Tillsätt krossade tomater, vatten, timjan och socker. Krydda med 1  1/2 tsk salt och 
2 krm peppar. Låt koka ihop ca 10 min.

  2. Häll tomatsåsen i en kanna eller bunke. Tillsätt tofun och mixa ihop med en stavmixer eller i en matberedare.

  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  4. Skala och riv morötterna grovt. 
Fräs dem i 2 msk olja i kastrullen 3 min. Häll över tomatsåsen och låt koka ihop på svag värme 5 min.

  5. Blanda pastan med såsen strax före servering. Servera med parmesanosten.

Vad tyckte du om receptet?