Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 38g
Kolhydrater: 57g
Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel är festlig vardagsmat. Sardellcrèmen kan bytas ut mot 3–4 sardeller i olja.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv vitlöken.
Koka upp grädde och 1 1/2 dl vatten. Blanda ner vitlök, sardellcrème och smulad buljongtärning. Red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp.
Stek kycklingen runt om i 1 msk olja ca 6 min, tills den är genomstekt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Hacka mandeln. Vänd ner rucola i såsen. Servera pastan med sardellsås och skivad kyckling. Strö över mandel.