Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel

Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel är festlig vardagsmat. Sardellcrèmen kan bytas ut mot 3–4 sardeller i olja.

Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel
Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel
Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 400 gminutkycklingfilé
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlvispgrädde
  • 1,5 msksardellcréme- Zeta
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 0,5 dlmandlar- saltrostade
  • 100 grucola
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv vitlöken.

  2. Koka upp grädde och 1 1/2 dl vatten. Blanda ner vitlök, sardellcrème och smulad buljongtärning. Red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp.

  3. Stek kycklingen runt om i 1 msk olja ca 6 min, tills den är genomstekt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Hacka mandeln. Vänd ner rucola i såsen. Servera pastan med sardellsås och skivad kyckling. Strö över mandel.

Vad tyckte du om receptet?