Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med krämig kassler- och paprikasås

Lättlagat recept på pasta med kasslersås. Snabbt, gott och mycket enkelt.

Pasta med krämig kassler- och paprikasåsPasta med krämig kassler- och paprikasåsPasta med krämig kassler- och paprikasås
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 350 gpasta- t ex rörpasta
  • 300 gkassler- i bit
  • 1 knippasalladslök
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 2 dllätt crème fraiche
  • 1hönsbuljongtärning
  • 250 gkörsbärstomater
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 50 gsalladsmix- gärna med rucola

Gör så här

  1. Fintärna kasslern. Ansa och fin-strimla löken, lägg undan det gröna till senare. Kärna ur och tärna paprikan.

  2. Stek kassler och paprika i 1 msk smör i ca 1 min. Rör i löken och stek vidare i ca 1 min. Rör i crème fraiche och 2 dl vatten. Smula i buljongtärningen. Låt såsen sjuda i ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Koka pastan ”al dente” enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i såsen, späd med kokvattnet till krämig konsistens.

  4. Finhacka tomaterna. Strö tomater och den sparade löken över pastan.

  5. Servera pastan med sallad.

Vad tyckte du om receptet?