Recept på tomatconfit hittar du här:
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttfärssås med inspiration från Toscana. En rustik pasta med köttfärssås gjort på vildsvin är vanligt förekommande på menyerna i Toscana. Tomatconfiten är inte nödvändig men bidrar till extra saftighet och syra och blir ett extra lyxigt tillbehör till pastan. Grytbitar av vildsvin säljs bland annat av märket GW:s utvalda.
Skala och finhacka morötter, lök och vitlök. Ansa och finhacka sellerin. Fräs lök och grönsaker mjuka i en stekpanna med 2 msk olja. Lägg över fräset i en gryta.
Torka av och bryn köttet i två omgångar i stekpannan med 3 msk olja. Tillsätt pancettan efter ca 1 min. Krydda med salt och peppar. Koka ur pannan efter varje omgång med 2 dl vin. Häll över kött och sky i grytan.
Tillsätt tomater, fond, resterande vin, rosmarin och lagerblad. Koka up och sjud under lock tills köttet är mört och lätt faller sönder, i ca 4 tim. Tillsätt mer buljong om det behövs mer vätska. Dra isär köttet lite så att det finfördelas i såsen.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Blanda den nykokta pastan med såsen. Servera pastan med tomatconfit och rikligt med riven ost.
Recept på tomatconfit hittar du här:
Läs också: