Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano

Recept på krämig pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano – klart på en kvart! Nu finns finbladig svartkål i kruka från Svegro.

Petra Lindstrand
Pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano
Pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano
Pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano
Servera pastan med getostkräm och serranoskinka. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex spagetti
  • 500 gkörsbärstomater
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krukasvartkål- finbladig (Svegro) eller rucola
  • 1 krukabasilika
  • olivolja
  • vinäger- (gärna balsamvinäger)
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 150 ggetost- bredbar t ex Chavroux
  • 100 gserranoskinka

Gör så här

  1. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs tomater och vitlök i 3 msk olja i en panna på medelvärme ca 5 min, se till att vitlöken inte bränns. Tillsätt 1/2 msk vinäger och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta av från värmen.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1 dl kokvatten.

  4. Repa svartkål och basilika. Häll pastan, kokspad, svartkål och basilika i pannan med tomaterna. Vänd ihop och servera med getostkräm och serranoskinka.

Vad tyckte du om receptet?