Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här:
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad pasta med king prawns, tomater och pinjenötter. En lyxig pastarätt med få ingredienser. Den passar perfekt att bjuda på eftersom man kan förbereda hacket och sedan bara fräsa allt strax före servering.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna.
Skala och finhacka vitlöken. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Repa och finhacka persiljan. Halvera tomaterna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme ca 3 min. Tillsätt -tomaterna och låt dem steka med ca 1 minut. Öka värmen, lägg i -räkorna och stek dem runtom ca 1 minut. Krydda med flingsalt och peppar.
Häll av pastan, men spara 1–2 dl av kokvattnet. Blanda pastan med räkorna. Tillsätt citronsaft och persilja och vänd runt. Späd med kokvattnet till en bra konsistens.
Lägg upp pastan på ett stort fat. Strö över pinjenötterna och servera.
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker