Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med hyvlad squash, kålrabbi och getost

Recept på pasta med hyvlad squash, kålrabbi och getost. Supergod vardagspasta med extra fibrer och bra fett från nötter.

Petra Lindstrand
Pasta med hyvlad squash, kålrabbi och getost
Pasta med hyvlad squash, kålrabbi och getost
Pasta med hyvlad squash, kålrabbi och getost
Recept på pasta med hyvlad squash, kålrabbi och getost. Foto: Ulrika Pousette

Pasta med hyvlad squash, kålrabbi och getost

  • 200 gtagliatelle- vit fiber
  • 1 dlhasselnötter
  • 1kålrabbi- (250 g)
  • 1broccolistånd- (250 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 småsquash- gröna eller gula, (à 200 g)
  • 250 gkörsbärstomater- gärna gula
  • 150 ggetost
  • 0,5 krukaoregano

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna. Gnugga av det mesta av skalet i en kökshandduk. Grovhacka nötterna.

  2. Skala och skär kålrabbin i 1 x 1 cm stora tärningar. Bryt broccolin i små buketter och skiva stjälken. Skala och finhacka vitlöksklyftan.

  3. Fräs kålrabbi och vitlök i olja ca 3 min. Rör ner crème fraiche, vatten och broccoli. Låt puttra 2–3 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Halvera squashen på längden och gröp ut kärnhusen. Skär squashen i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Skär tomaterna i grova bitar. Smula getosten grovt.

  5. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Vänd ner squash, getost och tomater. Garnera med hasselnötter och oregano.

Vad tyckte du om receptet?