Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med citron- och korianderhummus och varm tomatsallad

Recept på pasta med citron- och korianderhummus och varm tomatsallad. Välj gärna körsbärstomater i olika färger så får rätten mer färg.

Pasta med citron- och korianderhummus och varm tomatsallad
Pasta med citron- och korianderhummus och varm tomatsallad
Pasta med citron- och korianderhummus och varm tomatsallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex linguine
  • 400 gkörsbärstomater
  • 1 krukabasilika
  • 1 förpsojabönor- frysta (250 g)
  • 1 burkhummus med pesto- (200 g), Fontana
  • 0,5 dlsolrosfrön- rostade
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  2. Stek tomaterna i 1 msk olja tills skalet börjar spricka. Stänk över 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Repa bladen från basilikan och blanda med tomaterna.

  3. Låt sojabönorna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden.

  4. Låt pasta och sojabönor rinna av, spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner hummusen i pastan och späd med kokvattnet till lagom krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över solrosfröna och servera genast med den ljumma tomatsalladen.

    pasta-med-hummus

  5. Näringsberäknat

    Ca 600 kcal per portion, 24 g fett, 22 g protein, 67 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter!