Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 22g
Kolhydrater: 67g
Recept på pasta med citron- och korianderhummus och varm tomatsallad. Välj gärna körsbärstomater i olika färger så får rätten mer färg.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Stek tomaterna i 1 msk olja tills skalet börjar spricka. Stänk över 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Repa bladen från basilikan och blanda med tomaterna.
Låt sojabönorna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden.
Låt pasta och sojabönor rinna av, spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner hummusen i pastan och späd med kokvattnet till lagom krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över solrosfröna och servera genast med den ljumma tomatsalladen.
pasta-med-hummus
Näringsberäknat
Ca 600 kcal per portion, 24 g fett, 22 g protein, 67 g kolhydrater