Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med havskräftor, zucchinipesto och skaldjursvinägrett

Pasta med havskräftor och zucchini. Zucchinin hamnar både i peston och i pastan – Zero Waste!

Pasta med havskräftor, zucchinipesto och skaldjursvinägrett
Pasta med havskräftor, zucchinipesto och skaldjursvinägrett
Pasta med havskräftor, zucchinipesto och skaldjursvinägrett
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8havskräftor- kokta
  • 0,75zucchini- (à 300 g)
  • 300 gpasta- t ex tagliatelle
  • 1 mskrapsolja
  • 2 krmchiliflakes

Pesto

  • 0,25zucchini- (à 300 g)
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 0,5 dlpinjenötter
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 krmsalt

Hummervinägrett

  • 1schalottenlök
  • 1 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 tsktomatpuré
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 tskhummerfond- konc
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • pistaschnötter- hackade
  • körvel

Gör så här

  1. Pesto: Skär zucchinin i bitar. Skala vitlöksklyftan. Mixa zucchini, vitlök, pinjenötter och olja. Blanda i osten och krydda med salt.

  2. Vinägrett: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i 1 msk olja  med tomatpurén ca 2 min. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt 2 msk olja, vinäger och fond. Krydda med peppar.

  3. Skär zucchinin i breda strimlor. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt zucchinin koka med när ca 2 min återstår av koktiden.

  4. Dela havskräftorna och ta bort magsäck och tarm. Pensla med olja och strö över chiliflakes. Stek dem på köttsidan ca 30 sekunder.

  5. Låt pasta och zucchini rinna av och blanda med peston. Toppa med havskräftorna. Värm vinägretten och ringla över. Strö på pistaschnötter och garnera med körvel.

  6. Foto Ulrika Pousette 1/18

Vad tyckte du om receptet?