Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med havets härliga frukter

Spagetti, linguini och tagliatelle passar bäst till den här rätten. Du kan späda såsen med 3-4 matskedar vatten, som pastan kokats i.

Pasta med havets härliga frukter
Pasta med havets härliga frukter
Pasta med havets härliga frukter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gblåmusslor- cirka, rengjorda
  • 4gröna musslor
  • 300 gräkor- cirka, frysta och tinade
  • kött- från 1 hummer eller 3–4 havskräftor
  • 1 knippalök- färsk
  • 2vitlöksklyftor
  • 3plommontomater- eller kvisttomater
  • 4 mskolivolja
  • 1hönsbuljongtärning
  • 3 dlvitt vin- gärna matlagningsvin
  • 2 mskdill- hackad
  • 3 mskpersilja- hackad
  • 300 gpasta
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Ansa och skiva löken på längden eller hacka den. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i klyftor.

  2. Fräs löken i oljan i en stor gryta, cirka 3 minuter, rör om då och då. Tillsätt vitlöken och tomaterna och fräs 3 minuter. Smula över buljong- tärningen och rör om så att allt blandas. Tillsätt vin, dill och persilja och koka upp. Lägg i musslorna och koka dem under lock i cirka 5 minuter, skaka kastrullen 1–2 gånger under tiden. Sänk värmen och sjud musslorna i ytterligare 15 minuter.

  3. Vänd ner resten av skaldjuren och låt de sjuda tillsammans med musslorna i 3 minuter, tills allt är genomvarmt.

  4. Koka pastan, enligt anvisning på förpackningen, under tiden du lagar musslorna och skaldjuren.

  5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg den i en varm serveringsskål. Fördela skaldjuren med såsen över. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök