Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spagetti, linguini och tagliatelle passar bäst till den här rätten. Du kan späda såsen med 3-4 matskedar vatten, som pastan kokats i.
Ansa och skiva löken på längden eller hacka den. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i klyftor.
Fräs löken i oljan i en stor gryta, cirka 3 minuter, rör om då och då. Tillsätt vitlöken och tomaterna och fräs 3 minuter. Smula över buljong- tärningen och rör om så att allt blandas. Tillsätt vin, dill och persilja och koka upp. Lägg i musslorna och koka dem under lock i cirka 5 minuter, skaka kastrullen 1–2 gånger under tiden. Sänk värmen och sjud musslorna i ytterligare 15 minuter.
Vänd ner resten av skaldjuren och låt de sjuda tillsammans med musslorna i 3 minuter, tills allt är genomvarmt.
Koka pastan, enligt anvisning på förpackningen, under tiden du lagar musslorna och skaldjuren.
Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg den i en varm serveringsskål. Fördela skaldjuren med såsen över. Peppra.
Recept från Mitt kök