Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med grönt och varm fetaostsås

Välj en fiberpasta  och blanda med bara grönt. Smulad fetaost som mixas med lite av pastavattnet och blandas med hackad chili blir en god varm sås.

Pasta med grönt och varm fetaostsåsPasta med grönt och varm fetaostsåsPasta med grönt och varm fetaostsås
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 0,75 dlpumpafrön
  • 2broccoli- (500 g)
  • 250 gfiberspagetti- vit
  • 1chili- grön
  • 200 gfetaost- (10 %)
  • 1 dlpastavatten
  • 1avokado
  • 1citron- rivet skal

Gör så här

  1. Rosta pumpafröna i torr stekpanna tills de har fått ljusbrun färg.

  2. Ansa och bryt broccolin i mindre buketter.

  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, enligt anvisning på förpackningen. Lägg i broccolibuketterna när 2 min återstår av tiden. Häll av i durkslag. Spara 1 dl av kokvattnet.

  4. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Smula ner fetaosten i en skål, lägg i chilin och späd med pastavattnet. Mixa till en slät sås. Värm såsen i en kastrull ca 2 min.

  5. Kärna ur, skala och skär avokadon i skivor. Vänd ner dem i pastan. Häll över den varma såsen.

  6. Strö på pumpakärnor och citronskal. Mal över lite extra peppar.

Vad tyckte du om receptet?