Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta med grönkål och pancetta. I fettet från pancettan, som den släppt ifrån sig när den knaperstekts, finns det goda, kryddiga och salta smaker som ger rätten dess karaktär.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Stek pancettan tills den är knaprig och har fått fin färg. Ta upp den på ett fat så länge.
Skala och strimla löken. Fräs den i stekpannan i fettet efter pancettan i ca 2 min. Blanda i kålen och låt den steka med under omrörning i ca 2 min. Häll på tomaterna med marinaden.
Häll av pastan men spara 1 dl av kokvattnet. Häll kokvattnet i pannan och vänd i pastan. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Riv parmesanosten och strö den och pancettan över pastan. Servera med extra peppar.