Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med grönkål, fetaost och chili

Recept på pasta med grönkål, fetaost och chili. Fetaosten blir en krämig sås när den smälter ner i pastan.

Pasta med grönkål, fetaost och chiliPasta med grönkål, fetaost och chiliPasta med grönkål, fetaost och chili
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex pappardelle
  • 1 burksoltorkade tomater- marinerade (200 g)
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 200 gfetaost- (25 %)
  • 400 ggrönkål
  • 2röda chili- t ex spansk peppar
  • 40 gvalnötter
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Häll av tomaterna från oljan, men spara 1 msk. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan från tomaterna. Smält ner fetaosten och blanda i tomaterna.

  2. Ansa grönkålen  och riv den i mindre bitar. Lägg bladen i ett durkslag.

  3. Kärna ur och hacka chilin. Rosta valnötterna i torr stekpanna. Grovhacka dem.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ta 1 1/2 dl av kokvattnet och blanda ner i ostsåsen. Låt pastan rinna av i durkslaget med grönkålen. Lägg tillbaka pasta och kål i kastrullen.

  5. Häll över ostsåsen och tillsätt den hackade chilin. Krydda med 2 krm peppar och rör om. Toppa med nötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Jeanette Pettersson