Recept av Jeanette Pettersson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 25g
Kolhydrater: 67g
Recept på pasta med grönkål, fetaost och chili. Fetaosten blir en krämig sås när den smälter ner i pastan.
Häll av tomaterna från oljan, men spara 1 msk. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan från tomaterna. Smält ner fetaosten och blanda i tomaterna.
Ansa grönkålen och riv den i mindre bitar. Lägg bladen i ett durkslag.
Kärna ur och hacka chilin. Rosta valnötterna i torr stekpanna. Grovhacka dem.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ta 1 1/2 dl av kokvattnet och blanda ner i ostsåsen. Låt pastan rinna av i durkslaget med grönkålen. Lägg tillbaka pasta och kål i kastrullen.
Häll över ostsåsen och tillsätt den hackade chilin. Krydda med 2 krm peppar och rör om. Toppa med nötterna.
Recept av Jeanette Pettersson