Tips!
Rostade saltade mandlar kan du hitta i lösviktshyllan bland naturgodiset.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En grönkålspesto med gott crunch från rostade mandlar. Peston räcker till mer än fyra personer, men det som blir över går bra att förvara i burk i kylen. Täck den gärna med olja så håller den längre.
Riv parmesanosten grovt på rivjärn. Skala och finriv vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 3 msk saft.
Lägg 100 g grönkål, parmesan, vitlök, citronskal, citronsaft, mandel, olja, vatten, salt och peppar i en mixerskål. Mixa med stavmixer till en grov pesto.
Koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag men spara 1-2 dl kokspad.
Vänd ihop pastan med 40 g grönkål i grytan och låt kålen sjunka ihop lite. Rör i pesto och kokspad, blanda till önskad konsistens. Lägg upp pastan på ett fat och bryt över mozzarellan. Grovhacka och strö över mandeln och servera.
Rostade saltade mandlar kan du hitta i lösviktshyllan bland naturgodiset.
Rostade saltade mandlar kan du hitta i lösviktshyllan bland naturgodiset.