Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med grönkål- och rostad mandelpesto

En grönkålspesto med gott crunch från rostade mandlar. Peston räcker till mer än fyra personer, men det som blir över går bra att förvara i burk i kylen. Täck den gärna med olja så håller den längre.

Pasta med grönkål- och rostad mandelpesto
Pasta med grönkål- och rostad mandelpesto
Pasta med grönkål- och rostad mandelpesto
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 350 gpasta- t ex små rigatoni
  • 100 gparmesanost
  • 1vitlöksklyfta
  • 1citron
  • 100 ggrönkål- + 40 g, repad
  • 2 dlsötmandlar- rostade och saltade
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Garnering och tillbehör

  • 1buffelmozzarellaost- (200 g)
  • sötmandlar- rostade

Gör så här

  1. Riv parmesanosten grovt på rivjärn. Skala och finriv vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 3 msk saft. 

  2. Lägg 100 g grönkål, parmesan, vitlök, citronskal, citronsaft, mandel, olja, vatten, salt och peppar i en mixerskål. Mixa med stavmixer till en grov pesto.

  3. Koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag men spara 1-2 dl kokspad.

  4. Vänd ihop pastan med 40 g grönkål i grytan och låt kålen sjunka ihop lite. Rör i pesto och kokspad, blanda till önskad konsistens. Lägg upp pastan på ett fat och bryt över mozzarellan. Grovhacka och strö över mandeln och servera.

Gör så här

  1. Rostade saltade mandlar kan du hitta i lösviktshyllan bland naturgodiset.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Rostade saltade mandlar kan du hitta i lösviktshyllan bland naturgodiset.