Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan

Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan passar både till vardag och fest. Har du inga kantareller funkar det fint med champinjoner. Mums!

Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan
Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan
Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gfläskytterfilé
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 300 gsvamp- t ex champinjoner eller kantareller
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 krukabladpersilja
  • smör
  • evmajsstärkelse (Maizena)
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gparmesan
  • 300 gpasta- t ex penne

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.

  3. Bryn köttet i 1/2 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över på ett fat.

  4. Stek svampen med lök och vitlök i 1/2 msk smör. Tillsätt kött, grädde, 2 dl vatten, buljongtärning och senap. Låt småkoka ca 10 min. Red eventuellt av med majsstärkelse utrörd i vatten.

  5. Repa och finhacka persiljan. Rör ner den i såsen. Hyvla parmesanen.

  6. Vänd ihop pasta och sås. Garnera med parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Här är 8 goda pastarätter som du snabbt svänger ihop:

Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker