Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med currykryddad kycklingfärs och linser

Recept på pasta med kycklingfärs, curry, linser och majs. Det här blir en riktigt matig röra med protein från både kyckling och linser. Majsen bidrar med lite sötma åt den currykryddiga röran.

Pasta med currykryddad kycklingfärs och linserPasta med currykryddad kycklingfärs och linserPasta med currykryddad kycklingfärs och linser
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300400 gpasta- t ex fusilli
  • 300 gkycklingfärs
  • 1gul lök- stor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskcurry
  • 1 tsksalt
  • 2 dlröda linser- okokta
  • 6 dlvatten
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 burkmajs- (300 g)

Garnering

  • 0,5 förpkoriander- fryst (à 50 g)

Tillbehör

  • tabasco- eller annan het sås, ev

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek kycklingfärs och lök i olja i ca 5 min under omrörning. Krydda med curry och salt och låt steka med i ca 1 min. 

  2. Blanda ner linserna i pannan och häll på vattnet. Tillsätt buljongtärningen och låt sjuda under lock i ca 10 min. Rör om då och då.

  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  4. Låt majsen rinna av. Blanda ner den i såsen och strö över koriander.

  5. Servera pastan med såsen och gärna någon stark sås.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: