Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med bacon, saffran och paprika

Snabblagad krämig pastasås som passar lika bra till vardag som till fest.

Petra Lindstrand
Pasta med bacon, saffran och paprika
Pasta med bacon, saffran och paprika
Pasta med bacon, saffran och paprika
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2paprikor- gula
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 0,5 pktsaffran- (à 1/2 g), -1
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1hönsbuljongtärning
  • 300 gpasta- gärna orecchiette
  • 70 grucola
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Tärna paprikan. Strimla baconet.

  2. Fräs lök och bacon i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt paprikan och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt saffran och crème fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet men spara ca 2 dl. Häll den kokta pastan i såsen och blanda om. Rör i kokspadet till önskad krämig konsistens. Toppa med rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: