Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med bacon och cashewnötter

Snabblagad pasta med spenat får god sälta av strimlad bacon och cashewnötter.

Pasta med bacon och cashewnötter
Pasta med bacon och cashewnötter
Pasta med bacon och cashewnötter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gtagliatelle- färsk, med tomatsmak
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 3tomater- orange
  • 10körsbärstomater
  • 0,5gul lök
  • 50 gspenat- färsk
  • 1,5 mskolivolja
  • 0,5 msksalvia- strimlad
  • 1 tskflingsalt
  • 1svartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 dlcashewnötter
  • 25 gparmesan- flagad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Skär tomaterna i bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka löken. Ansa spenaten.

  4. Fräs lök, tomater och körsbärstomater i olivoljan ca 2 min. Vänd i spenaten. Blanda ner pasta och bacon i tomatblandningen och krydda med salvia, salt och peppar.

  5. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med nötter och parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?