Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med ärter, ricotta och gräslök  

Recept på vegetarisk pasta med ärter, ricotta och gräslök. Skiva och stek champinjonerna under tiden pastan kokas, då går rätten supersnabbt att laga.

Pasta med ärter, ricotta och gräslök  Pasta med ärter, ricotta och gräslök  Pasta med ärter, ricotta och gräslök  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gpasta- gärna fullkorn
  • 250 gchampinjoner- eller annan svamp
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlärtor- frysta
  • 100 gparmesan
  • 250 gricottaost
  • 1 krukagräslök
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara 1 dl av kokvattnet i botten på kastrullen.

  2. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Skala och pressa över vitlöken. Blanda i ärterna mot slutet av stekningen.

  3. Riv parmesanen. Blanda 2/3 parmesan med ricottaosten, 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda röran med pastan i kastrullen. Tillsätt svamp och ärter. Strimla gräslöken och strö över tillsammans med resterande parmesanriv. Servera direkt med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker