Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med ädelostbollar

Nykokt pasta med ädelost och kesobollar är en trevlig rätt. Ost och pasta är ju som bekant en bra kombination. Keson gör att fetthalten minskas och att ädelostsmaken inte blir så stark.

Pasta med ädelostbollar
Pasta med ädelostbollar
Pasta med ädelostbollar

Ingredienser

  • 140 gkvibille ädelost
  • 250 gkeso naturell
  • 25 gvalnötter- hackade
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5 krukapersilja- eller rucola

Pasta

  • 400 gpasta
  • 0,5 krukapersilja- eller rucola, hackad
  • 2 mskolivolja
  • 25 gvalnötter- hackade

Gör så här

  1. Blanda ihop ost och keso med en gaffel. Tillsätt valnötshacket och krydda med svartpeppar. Rulla till runda bollar. Finhacka persiljan och rulla bollarna i hacket.

  2. Koka pastan enligt recept på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner persilja, olivolja och valnötshack.

  3. Servera pastan med ostbollarna som får smälta lite i pastan.

Vad tyckte du om receptet?