Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta de pescado

Parmesan, kräftstjärtar och vitlök. Otroligt god pasta.

Pasta de pescado
Pasta de pescado
Pasta de pescado
EVA HILDEN SMITH

Ingredienser

  • 1 pkttagliatelle- (250 gram) färsk
  • 200 gkantareller- färska (eller 1 burk konserverade)
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd paprika
  • 1 mskchilisås
  • 1 dlvitt vin
  • 3 dlvispgrädde
  • 12 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 burkkräftstjärtar- avrunnen 170 g
  • parmesan
  • salt
  • svartpeppar
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan men vänta med att lägga i den. Låt kräftstjärtarna rinna av och ställ åt sidan. Hacka schalottenlök och skiva vitlöksklyftan. Fräs lök vitlök och kantareller i smör i en panna.

  2. Stava paprikan och lägg ner den i pannan. Salta och peppra. Tillsätt chilisås och rör om. Häll i vinet och låt puttra på svag värme i 3-4 minuter så att vinet nästan har kokat in.

  3. Ta undan lite av vispgrädden och lös upp maizenamjölet i den. Häll all grädde ner i pannan och låt puttra på svag värme. Koka pastan, häll av den och häll ner i pannan. Smaka av med salt och peppar.

  4. Ta pannan från spisen och tillsätt kräftstjärtarna. Rör om. Lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och dra över ett par varv med pepparkvarnen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök