Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pastan kallas antipasto eftersom ingredienserna består av det som brukar serveras som antipasto. Det är lufttorkad skinka, inlagda soltorkade tomater och burrataost. Burrata är en krämig variant av mozzarella som innehåller vispgrädde. Den finns i två smaker, med och utan tryffel. Gillar man tryffelsmak passar den lite extra bra.
Sätt ugnen på 175°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsrosta skinkskivorna mitt i ugnen i ca 8 min . Låt kallna och smula eller hacka dem fint. Sätt på pastavatten.
Pesto: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Passa dem noga, de bränns lätt. Låt de soltorkade tomaterna -rinna av. Skala vitlöksklyftan. Lägg hälften av pinjenötterna och hälften av tomaterna samt resterande ingredienserna till peston i en liten matberedare eller använd stavmixer. Mixa till en krämig pesto.
Ansa och skiva champinjonerna. Bryn dem i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara ca 1 dl av kokvattnet.
Blanda pastan med peston och kokvattnet. Tillsätt de sparade soltorkade tomaterna och champinjoner. Dela varje burrata i två bitar. Toppa pastan med burrata, serranoströssel och de sparade pinjenötterna. Servera med riven parmesan.
Läs också: