Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta Alfredo med blomkål, kronärtskockor och pinjenötter

Recept på pasta Alfredo, en härligt krämig bjudpasta med krispiga kronärtskockor där det mesta går att förbereda.

Pasta Alfredo med blomkål, kronärtskockor och pinjenötterPasta Alfredo med blomkål, kronärtskockor och pinjenötterPasta Alfredo med blomkål, kronärtskockor och pinjenötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 350 gpasta- t ex rörpasta tortiglioni
  • 200 gblomkålsbuketter
  • 50 gparmesanost
  • 1citron
  • 40 gpinjenötter
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- marinerade (400 g)
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Fritering

  • 2 dlrapsolja

Garnering

  • 25 gparmesanost

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av i sil och mixa den slät med stavmixer.

  2. Finriv parmesanosten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna.

  3. Häll av oljan från kronärtskockorna. Hetta upp rapsoljan i en liten kastrull till 160°–180°. Lägg i kronärtskockorna i två omgångar och fritera i ca 2 min tills de fått fin färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.

  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  5. Koka upp grädde och vatten i en stekpanna. Vispa i blomkålspurén, parmesan, citronskal- och saft, salt och peppar.

  6. Häll av pastan men spara 1 dl av kokvattnet. Häll den nykokta pastan i pannan och vänd ihop med såsen. Späd eventuellt med kokvattnet till önskad konsistens.

  7. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med kronärtskockor, pinjenötter och parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?