Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta Alfredo, en härligt krämig bjudpasta med krispiga kronärtskockor där det mesta går att förbereda.
Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av i sil och mixa den slät med stavmixer.
Finriv parmesanosten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna.
Häll av oljan från kronärtskockorna. Hetta upp rapsoljan i en liten kastrull till 160°–180°. Lägg i kronärtskockorna i två omgångar och fritera i ca 2 min tills de fått fin färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Koka upp grädde och vatten i en stekpanna. Vispa i blomkålspurén, parmesan, citronskal- och saft, salt och peppar.
Häll av pastan men spara 1 dl av kokvattnet. Häll den nykokta pastan i pannan och vänd ihop med såsen. Späd eventuellt med kokvattnet till önskad konsistens.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med kronärtskockor, pinjenötter och parmesanost.