Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta al pomodoro

Pasta al pomodoro - klassiker som passar både barn och vuxna, allätare och vegetarianer.

Pasta al pomodoro
Pasta al pomodoro
Pasta al pomodoro
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 450 grigatoni- eller annan pasta
  • 1gul lök- liten
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 800 gtomater- hela på burk eller tetra, gärna San Marzano
  • 1 msktomatpuré
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 1 tskströsocker
  • 3 kvistarbasilika
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • parmesan- riven
  • basilika

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger, socker och basilika. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 45 min.

  2. Ta bort basilikakvistarna. Mixa såsen till önskad konsistens.

  3. Koka pastan enligt anvisning.

  4. Servera pastan med tomatsås, riven parmesan och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Monika Eisenman

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego