Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta al limone

Recept på lättlagad pasta med citronsås. I dess enkelhet känns denna gudomligt goda pasta ändå lyxig.

Pasta al limonePasta al limonePasta al limone
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 320 gpasta- t ex linguine eller spagetti
  • 1citron- ekologisk
  • 2 dlvispgrädde
  • 75100 gsmör
  • 2 dlparmesanost- färskriven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcitronpeppar

Garnering

  • citronskal- rivet

Tillbehör

  • parmesanost- riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda grädden med citronskal i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning. Tillsätt smöret, 1 msk i taget och vispa till en krämig sås.

  3. Häll av pastan men spara ca 2 dl av kokvattnet. Häll kokvattnet i såsen. Tillsätt pasta och parmesanost och rör tills osten har smält.Tillsätt citronsaften. Krydda med salt och citronpeppar. Toppa med citronskal och servera direkt med extra parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?