Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I den här gratängen kan du använda skålformad pasta, pastarör eller överblivna pastaslattar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
Krydda kycklingen med grillkryddan och stek i smöret i en gryta under lock, 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock ytterligare 5–8 minuter. Ta grytan från värmen och låt kycklingen svalna. Skär kycklingen i små skivor.
Ansa och skiva salladslöken.
Fräs salladslöken i oljan cirka 3 minuter. Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut och tomaterna i cirka 3 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll smetana i en bunke. Rör i grädden och vinet i omgångar, använd gärna ballongvisp. Blanda i de båda ostsorterna. Smaka av med salt, peppar och basilika. Vänd ner kyckling, salladslök, spenat och tomater. Blanda i pastan.
Häll och bred ut pastablandningen i en smord ugnssäker form. Täck formen med en smörad ugnsfolie och sätt på ett galler i nedre delen av ugnen 35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare cirka 15 minuter, tills gratängen får fin färg.
Låt gratängen vila övertäckt med folie cirka 10 minuter. Garnera med parmesan och oreganoblad. Servera med baguette, oliver och grön sallad.
Recept från Mitt kök