En variant av samma klassiker:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pasta à la Norma. Sältan kommer från ricotta salata, som är en lagrad ricottaost. Osten kan ersättas med en blandning av pecorinoost och ricotta- eller fetaost.
Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 5 mm tunna skivor. Halvera dem. Lägg dem i en skål och blanda med 2 tsk salt. Låt stå ca 20 min.
Skölj av saltet och pressa ut vätskan från aubergineskivorna. Häll på 2 msk olja och blanda väl. Lägg skivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en kastrull ca 5 min. Häll över krossade tomater och vin. Blanda i oreganon och krydda med 2 krm salt och peppar. Vänd ner aubergine och lök i såsen och servera med pasta och ricotta salata.
En variant av samma klassiker: