Visste du... Pasta à la Norma är uppkallad efter Vincenzo Bellinis mest kända opera, ”Norma”.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad vegetarisk pastasås, pasta à la Norma. Den här pastasåsen kan du servera med ziti, penne, rigatone eller tagliatelle. Vid serveringen blandas såsen med pastan och toppas med riven ost, gärna ricotta salata. Själva såsen består av bara några få ingredienser: aubergine, tomat, vitlök och basilika.
Ansa auberginerna och skär dem i små bitar. Blanda auberginerna med 3 msk olja.
Skala och hacka vitlöken. Hacka basilikan.
Fräs vitlöken gyllengul i en gryta i 1 msk olja. Tillsätt basilika och krossade tomater och krydda med 1 tsk salt. Koka upp under omrörning. Sjud såsen under lock ca 30 min, rör om några gånger under tiden. Späd eventuellt såsen med pastavatten om den är för tjock.
Stek auberginebitarna i 2 msk olja tills de är guldgula och mjuka ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Vänd ner auberginebitarna i såsen och låt koka upp. Servera såsen med pastan.
Visste du... Pasta à la Norma är uppkallad efter Vincenzo Bellinis mest kända opera, ”Norma”.