Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Passionsmarinerad ananas med choklad

Ananas marinerad i passionsfrukt och pepparfrukt serveras med chokladdipp. Välj gärna honung av god kvalitet med mycket doft och smak. Ananas skuren i bitar finns i välsorterade livsmedels-butiker.

Passionsmarinerad ananas med chokladPassionsmarinerad ananas med chokladPassionsmarinerad ananas med choklad
Passionsmarinerad ananas med choklad Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3passionsfrukter
  • 1spansk peppar (chili)- mild
  • 1ananas
  • 45myntablad- strimlad

Dipp

  • 2 msksocker
  • 2 mskkakao
  • 0,5 krmsalt
  • 2 mskvatten
  • 2 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Dela och gröp ur
 passionsfrukterna. 
Dela, kärna ur och finhacka 
pepparfrukten. Skär bort skal 
och stock från ananasen. Skär i bitar.

  2. Blanda ananasbitar, passionsfrukt och pepparfrukt i en skål och låt stå svalt till serveringen.

  3. Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt vattnet i omgångar under vispning så att allt blandas. Koka upp under omrörning. Låt småkoka tills såsen är blank och slät, 3–5 min. Rör i honungen.

  4. Servera såsen som dipp till den marinerade frukten. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?