Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Passionskulor

Recept på passionskulor. För att tryffeln inte ska smälta när den chokladdoppas rullas i stället tryffeln mellan chokladdoppade fingrar och därefter i riven choklad eller kakao.

Passionskulor
Passionskulor
Passionskulor

Ingredienser

  • 100 gpassionsfruktspuré
  • 10passionsfrukter
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskhonung
  • 1,5 mskströsocker
  • 125 gmörk choklad- mörk
  • 125 gchoklad- ljus
  • 50 gsmör- osaltat
  • 2 tskpassionslikör

Garnering

  • 200 gchoklad- ljus

Gör så här

  1. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en sil satt över en bunke. Passera så gott det går med hjälp av en sked, det ska bli ca 1 dl vätska.

  2. Koka upp passionsfrukt, grädde, socker och honung. Hacka under tiden chokladen och lägg i en bunke. Häll koket över chokladen och mixa massan slät med en mixerstav.

  3. När chokladsmeten är 35–40° vispas smöret i och därefter likören. Lägg plast på tryffeln låt stelna i rumstemperatur över natten.

  4. Lägg tryffeln i en spritspåse med slät tyll och spritsa ut toppar. Ställ kallt att stelna (3).

  5. Riv 100 g ljus choklad på grova sidan på rivjärnet. Smält 100 g ljus choklad i mikron eller över vattenbad.

  6. Rulla topparna till kulor med lätta händer. Doppa fingrarna i den smälta chokladen och rulla kulorna mellan fingrarna och därefter i den rivna chokladen. Förvara i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?