Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Passionsfruktscurd

Recept på passionsfruktscurd. Passera den nylagade varma curden genom finmaskig sil om du vill ha den helt slät.

PassionsfruktscurdPassionsfruktscurdPassionsfruktscurd

Ingredienser

  • 2äggulor
  • 3ägg
  • 175 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlcitron- pressad
  • 1,5 dlpassionsfrukt- inkråm (ca 10 frukter)

Gör så här

  1. Vispa äggulor och ägg.

  2. Smält smöret. Tillsätt sockret under omrörning. Blanda i citronsaft och passionsfrukt.

  3. Vispa i äggblandningen, använd gärna ballongvisp. Sjud under vispning tills blandningen blir tjock och krämig, ca 5 min. Passera eventuellt curden genom en sil. Låt kallna.

  4. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 12 timmar.

Vad tyckte du om receptet?