Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Passionsfruktscurd med banan och vaniljgrädde

En enkel och snabbgjord dessert som ser krångligare ut att göra än vad det är. Passionsfruktkött kan du köpa i fryst förpackning. En genväg är att röra ner lite urgröpt passionsfrukt i färdigköpt citroncurd.

Passionsfruktscurd med banan och vaniljgrädde
Passionsfruktscurd med banan och vaniljgrädde
Passionsfruktscurd med banan och vaniljgrädde
Passionsfrukt, banan, grädde och kaksmulor blir en supergod efterrätt. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 dlpassionsfrukt- urgröpt fruktkött
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1äggula
  • 25 gsmör

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 mskvaniljsocker
  • 2chokladcookies- t ex från bakeoff hyllan
  • 2bananer
  • 1 msklime- pressad

Garnering

  • röd oxalis
  • 2 mskpassionsfrukt- urgröpt fruktkött

Gör så här

  1. Blanda passionsfrukt, socker, ägg och äggula i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och vispa hela -tiden i 3–4 min tills krämen tjocknar. Det går fort på slutet så var beredd. Ta bunken från värmen och rör ner smöret i bitar. Låt curden kallna i kyl.

  2. Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Lägg grädden i en spritspåse med tyll.

  3. Krossa kakorna till ett smul. Skala och skiva bananerna. Häll över limesaft.

  4. Varva curd, grädde, kaksmul och bananer i skålar. Garnera med oxalisblad och droppa över passionsfruktkött.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Oxalis är en rolig och vacker nyhet i den färska kryddhyllan och finns från Orto novo. Den kan ersättas med t ex ätliga blommor eller citronmeliss.