Allt om Mat / Recept / Passionsfruktscurd med banan och vaniljgrädde
Passionsfruktscurd med banan och vaniljgrädde
4 personer
15 minuter
(Betyg: 4,7 · 3 röster)
En enkel och snabbgjord dessert som ser krångligare ut att göra än vad det är. Passionsfruktkött kan du köpa i fryst förpackning. En genväg är att röra ner lite urgröpt passionsfrukt i färdigköpt citroncurd.
Passionsfrukt, banan, grädde och kaksmulor blir en supergod efterrätt.Foto: Helén Pe
(Betyg: 4,7 · 3 röster)
Ingredienser
4personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
0,5 dlpassionsfrukt- urgröpt fruktkött
0,5 dlströsocker
1ägg
1äggula
25 gsmör
Tillbehör
2 dlvispgrädde
0,5 mskvaniljsocker
2chokladcookies- t ex från bakeoff hyllan
2bananer
1 msklime- pressad
Garnering
röd oxalis
2 mskpassionsfrukt- urgröpt fruktkött
Gör så här
Blanda passionsfrukt, socker, ägg och äggula i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och vispa hela -tiden i 3–4 min tills krämen tjocknar. Det går fort på slutet så var beredd. Ta bunken från värmen och rör ner smöret i bitar. Låt curden kallna i kyl.
Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Lägg grädden i en spritspåse med tyll.
Krossa kakorna till ett smul. Skala och skiva bananerna. Häll över limesaft.
Varva curd, grädde, kaksmul och bananer i skålar. Garnera med oxalisblad och droppa över passionsfruktkött.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,7 · 3 röster)
Kökstipset! Oxalis är en rolig och vacker nyhet i den färska kryddhyllan och finns från Orto novo. Den kan ersättas med t ex ätliga blommor eller citronmeliss.