Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En vacker och god tårta som innehåller allt det goda. En krispig botten, mjuk chokladkola, syrlig passionsfruktsbavaroise och en härlig maräng på toppen. Perfekt tårta till födelsedagsfesten eller annat festligt tillfälle.
Botten: Mixa digestivekexen till ett fint smul. Smält smöret i en kastrull och blanda det med smulorna. Tryck ut smulorna i en tårtring eller springform, ca 20 cm i diameter, 6 cm hög. Frys botten medan du
gör kolan.
Chokladkola: Koka upp vispgrädde tillsammans med strösocker och häll det över chokladen. Rör om till en jämn kräm. Tillsätt smöret och
rör om. Häll chokladkolan i formen och låt den stå i frysen i ca 1 timme.
Passionsfruktsbavaroise: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela passionsfrukterna och gröp ut saft och kärnor (försök att undvika den trådiga delen).
Lägg passionsfrukt, vatten och strösocker i en kastrull och värm upp det på medelvärme. Häll lite av smeten över äggulorna under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen. Värm smeten under vispning tills den tjocknar, ca 84 grader. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt gelatinet. Låt det smälta och rör om tills det är noga blandat. Häll över krämen i en bunke och lägg plastfolie tätt mot ytan. Låt krämen svalna i rumstemperatur eller kylskåp i ca 1 timme.
Vispa vispgrädden lätt och vänd ner den i den rumsvarma krämen. Häll bavaroisen i formen och låt den stå i kylskåp i minst 4 timmar.
Maräng: Lägg äggvitor i en köksassistent med visp. Blanda strösocker och vatten i en kastrull och låt det koka upp. Vispa äggvitorna till ett luftigt skum samtidigt som du kokar sockerlagen till 121 grader. Häll sedan sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvispet. Vispa på full hastighet tills du har en fast marängsmet. Bred ut marängsmeten på kakan och toppa med passionsfrukt.