Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Passionerat hjärta

Det går blixtsnabbt att rulla ihop en tårta med ett paket fromage.

Passionerat hjärta
Passionerat hjärta
Passionerat hjärta
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • 3 dropparhushållsfärg- gul
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 mskmjölk

Fyllning

  • 3karamellfärg- gul droppar
  • 1 tskbakpulver
  • 2 mskmjölk
  • 1 pktcitronfromage- eller passionsfruktsfromage (90 g)
  • 3passionsfrukter

Gör så här

  1. Fyllning: Blanda fromagen enligt förpackningens anvisning. Halvera och gröp ut passionsfrukterna. Blanda ner passionsfrukten i fromagen.

  2. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten tillsammans med mjölk.

  3. Häll ut smeten tunt och jämnt i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 4 min.

  4. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna under en plåt.

  5. Bred fromagen på kakan. Tjockare i mitten och tunnare i ändarna. Rulla ihop kakan från båda ändarna och låt dem mötas i mitten så att det bildar ett hjärta. Lägg kakan i en avlång sockerkaksform där hjärtspetsen stöds av formens kant.

  6. Frys kakan 2 timmar innan den skärs i skivor så att den håller formen.

Vad tyckte du om receptet?