Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påsktrifle med vaniljgrädde och nötchoklad


I England är trifle en uppskattad dessert. Förbereder man den någon timma i förväg blir den härligt saftig men den går lika bra att servera direkt.

Påsktrifle med vaniljgrädde och nötchoklad

Påsktrifle med vaniljgrädde och nötchoklad

Påsktrifle med vaniljgrädde och nötchoklad

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 4citronsockerkaka- (köp färdig eller baka själv)
  • 2 dlvispgrädde
  • 1vaniljstång
  • 4persikohalvor- konserverade + 1/2 dl sockerlag
  • 200 gmörk choklad
  • 100 gnötter- rostade, blandade sorter
  • 1 nypasalt
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Sprid ut nötterna i en 20 x 20 centimeter stor ruta på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.

  2. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Rör ner salt och smör och häll ut blandningen över nötterna. Bred försiktigt ut den med hjälp av en slicke-pott så att chokladen täcker nötterna. Låt stelna och skär eller bryt sedan chokladen i bitar.

  3. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna med hjälp av baksidan på en kniv. Vänd ner fröna i vispgrädden och vispa grädden fluffig.

  4. Ringla sockerlagen över sockerkaksskivorna och bryt dem sedan i grova bitar. Varva samtliga ingredienser i fyra glas och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök