Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandelmaräng och chokladgrädde är en läcker kombination.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandeln och blanda den med 2 dl socker.
Gör en maräng: Vispa äggvitan med en tredjedel (1/3 dl) av det resterande sockret. Tillsätt resten av sockret (2/3 dl) och vispa till en fast maräng.
Vänd ner mandelblandningen i marängen.
Spritsa eller bred marängen på bakplåtspapper till två bottnar cirka 20 centimeter i diameter. Enklast är att rita upp två cirklar på papperet först.
Grädda i ugn, 175 grader, 15–20 minuter. Fyllning/garnering: Hacka chokladen fint. Smält den i mikro eller över vattenbad till cirka 45 grader. Vispa grädden, inte för hårt. Rör ner en tredjedel av grädden i chokladen till en smidig chokladmassa. Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag.
Montering av tårtan: Stansa eller skär ett hål, cirka
centimeter i diameter, i mitten av den ena bottnen. Spritsa eller bred ut chokladgrädden på den andra bottnen. Hacka hälften av physalisfrukterna grovt och strö ut över chokladgrädden. Lägg över bottnen med hål i och fyll hålet med hela physalisfrukter. Pudra med florsocker.
Recept från Mitt kök