Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påsktårta

Mandelmaräng och chokladgrädde är en läcker kombination. 

Påsktårta
Påsktårta
Påsktårta
Ann-Charlotte Fägerlind

Botten

  • 180 gmandel
  • 3 dlsocker
  • 4 stäggvitor

Fyllning/garnering

  • 200 gphysalis- 2 askar
  • 150 gmörk choklad- 70 %
  • 3 dlvispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mal mandeln och blanda den med 2 dl socker.

  3. Gör en maräng: Vispa äggvitan med en tredjedel (1/3 dl) av det resterande sockret. Tillsätt resten av sockret (2/3 dl) och vispa till en fast maräng.

  4. Vänd ner mandelblandningen i marängen.

  5. Spritsa eller bred marängen på bakplåtspapper till två bottnar cirka 20 centimeter i diameter. Enklast är att rita upp två cirklar på papperet först.

  6. Grädda i ugn, 175 grader, 15–20 minuter. Fyllning/garnering: Hacka chokladen fint. Smält den i mikro eller över vattenbad till cirka 45 grader. Vispa grädden, inte för hårt. Rör ner en tredjedel av grädden i chokladen till en smidig chokladmassa. Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag.

    Montering av tårtan: Stansa eller skär ett hål, cirka

  7. centimeter i diameter, i mitten av den ena bottnen. Spritsa eller bred ut chokladgrädden på den andra bottnen. Hacka hälften av physalisfrukterna grovt och strö ut över chokladgrädden. Lägg över bottnen med hål i och fyll hålet med hela physalisfrukter. Pudra med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök