Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påsktårta med mandel och chokladkräm

En tårta till påsk är ett måste. Den här mandelchokladtårtan är elegant och lättbakad. Garnera gärna med godisägg eller marsipankycklingar.

Påsktårta med mandel och chokladkräm
Påsktårta med mandel och chokladkräm
Påsktårta med mandel och chokladkräm
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 300 gmandelmassa
  • 3ägg
  • 50 gsmör- (rumstemperatur)
  • 0,5 dlkakao
  • apelsin- rivet skal
  • apelsin- saften av en halv pressad

Topping:


  • 250 gkesella
  • 1 dlkakao
  • 2 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlvispgrädde
  • mandel- flagad
  • godis
  • ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda den med äggen. Vispa till en fluffig smet. Blanda ner smöret och rör blandningen smidig.

  2. Sikta ner kakao och tillsätt rivet apelsinskal. Rör smeten slät.

  3. Häll smeten i en smörad och bröad springform, cirka 22-24 centimeter i diameter. Grädda i ugn, 175 grader, i cirka 30 minuter. Låt svalna. Dränk in kakan med apelsinsaften.

  4. Topping: Sikta ner florsocker, vaniljsocker och kakao i kesellan och rör slätt. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i kesellakrämen.

  5. Bred ut krämen över kakan. Dekorera med godisägg och flagad mandel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök